A gerincsérvről

Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő


A mozgásszervi
szakértő

Szakorvosaink


Dr. Dr. Moravcsik Bence

Első generációs orvos, aki már gimnazistaként elkötelezte magát az emberekkel való törődés, a testi szenvedéseik tompítása, megszüntetése mellett. Érettségi után a Semmelweis Egyetemen kezdte meg orvosi tanulmányait, szakot hatodéves korában választott.

2009 óta ortopédiai magánpraxist folytat. Szakmai jártasságát is jelző nyugalma a betegek bizalmában kamatozik. Dinamizmusa munkavégzésében és csapatépítésében is megmutatkozik. Négy gyermek édesapja. Kedveli a hosszútávfutást, kiemelten a kitartást igénylő maratont. A magányos futás mellett, csapatjátékos volta igazolásaként, alig létező szabadidejében alkalmankén kosarazik.

„Utolsó egyetemi évemben éreztem rá, hogy a manualitással járó orvoslással tudnám leginkább a betegek gyógyulását szolgálni. Így köteleződtem el a sebészet és annak egy speciális ága, a baleseti sebészet mellett. Hogy valóban jól döntöttem, azt a Honvéd Kórház baleseti sebészetén eltöltött nyolc évem igazolja, amely alatt megmártózhattam a baleseti sebészet minden bugyrában.”

Dr. Molnár Szabolcs

Ortopéd-traumatológus vagyok, aki Miskolcon nőttem fel, orvosi diplomámat Debrecenben szereztem, majd a szakképzésemet Budapesten töltöttem (2000-2007). A szakvizsga után Spanyolországban dolgoztam 5 évet (Kanári Szigetek, Pamplona és Calatayud). Szakmai tevékenységem mellett kiemelném a birkózáshoz és a sporthoz való kötődésemet; korábban versenyzőként, majd orvosként segítettem Hazám Utánpótlás Válogatottjait, Spanyolországban pedig a Spanyol Birkózó Szövetségnek dolgoztam.

2012-ben tértem haza, egy sikeres PhD védés után. Jelenleg ismét Budapesten dolgozom részben állami ellátásban (Honvéd Kórház), részben magánellátásban.

Elhivatott vagyok a sportolók irányában, különös tekintettel a küzdősportolók sérüléseiben van nagy gyakorlatom. Emellett igyekszem alázattal végighallgatni az összetett vagy hosszú ideje „szenvedő” emberek kórtörténetét, figyelembe véve az olyan részleteket is, amelyek esetleg nem mozgásszervi eredetűek és törekszem a gondjaik rész- vagy teljes megoldására, ebbe beleértve a „gócos” jellegű problémákat vagy a reumatológiai körképeket. Tudományos tevékenységemből eredően a gerincferdülés és annak kezelése az, amiben szintén egyéni tudásom van. A fentieken kívül természetesen vállalok általános felnőtt- és gyermekortopédiai valamint traumatológiai eseteket is. Felmerülhet a fentiek alapján, ezért leírom: csípőszűrésben nincs gyakorlatom és sportorvosi vizsgával sem rendelkezem. A műtéti hátteres osztály, ahol dolgozom / operálok, a Honvéd Kórház Traumatológiai Osztálya.

Dr. Vághy Beatrix neurológus főorvos

Orvos dinasztia tagja. Kézsebész, háziorvos, radiológus, gyerekorvos is van a családban, ő is ez utóbbinak készült. A zene mindig része volt mindennapjaiknak. Édesanyja hegedült, neki is ez lett a hangszere. A hangok iránti vonzódása megmaradt, nagy opera- és balett rajongó. Három kiskorú gyermek anyukája, és hogy ez nem korlátozza hivatása gyakorlásában, az elsősorban az otthoni és a gyerekek körüli teendőkben egyaránt segítőkész párjának köszönhető. Házukban, futópadon kilométereket tesz meg naponta, onnan irányítva a családot, de spinningezik is, edzőtermi társai unszolására ma már edzéseket is tart.

„Az egyetem alatt, gyermekgyógyászat gyakorlaton egy gyermek neurológussal dolgoztam együtt, neki köszönhetem a pálfordulást. Miután 1997-ben végeztem a Szegedi Orvostudományi Egyetemen, két évig Székesfehérváron, a Fejér Megyei Szent György Kórház Neurológiai osztályán dolgoztam. Később családunk Pestre költözött. A 2000-től a Jahn Ferenc Dél-pesti kórházban folytatott szakmai pályafutásomat három gyermekem születése szakította meg. Hét évet töltöttem velük otthon, majd 2011-től a Honvédkórház idegsebészetére nyertem felvételt és tértem vissza az egészségügybe. Ma is ott vagyok főállású neurológus."